A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оскільська громада
Харківська область, Ізюмський район

Як українців каратимуть за порушення карантину

Дата: 22.03.2020 19:25
Кількість переглядів: 651

Ізюмське бюро правової допомоги інформує населення щодо відповідальності за порушення правил карантину та розповсюдження коронавірусної інфекції Covid-19.

17 березня, на позачерговому ранковому засіданні ВР прийнято Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)”

Документом, зокрема, передбачається запровадження адміністративної та посилення кримінальної відповідальності за порушення режиму карантину.

КпАП доповнено ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей». Так, за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування – штраф для громадян від однієї до двох тисяч НМДГ (17 000 – 34 000 грн), для посадових осіб – у розмірі від двох до десяти тисяч НМДГ(34 000 – 170 000 грн).

Посилено також кримінальну відповідальність (ст. 325 КК). Так, порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань – карається штрафом від тисячі до трьох тисяч НМДГ (17000 – 51000 грн) або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Крім того, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів вводяться обмеження на пересування між містами і регіонами, а також встановлюються обмеження у користуванні міським громадським транспортом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь