A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оскільська громада
Харківська область, Ізюмський район

Оперативна інформація,щодо ситуації в Оскільській територіальній громаді.

Дата: 20.05.2022 13:43
Кількість переглядів: 619

Оперативна інформація,щодо ситуації в Оскільській територіальній громаді.

Станом на 19 травня 2022 року майже 90% теритррії Оскільської громади залишається тимчасово окупованою російськими військами.

- Російські окупанти призначили свого керівника громади, ним став мешканець села Оскіл Валерій Ткач. Також відомі факти про співпрацю й інших місцевих мешканців громади з окупантами.

- На території Довгеньківського старостинського округу продовжуються бойові дії. Знищені об"єкти інфраструктури та житлові будинки.

- Від ворожих обстрілів потерпають мешканці с.Оскіл, Капитолівського, Вірнопільського, Студенокського, Заводського, Малокомишуваського старостинських округів. На привеликий жаль відомо про поранених серед місцевих мешканців та загиблих  з них 3 дітей. Реєстр загиблих сільською радою ведеться, але точну інформацію зможемо дізнатися тільки після перемоги.

-  Через те, що більшість населених пунктів  в окупації та бойові дії ще не скінчились, на всій території сільської ради відсутнє електропостачання, газопостачання, водопостачання, мобільний зв’язок та інтернет. На даний час відновити все це не має можливості.

- На окуповані території завезти гуманітарну допомогу не має можливості, хоча люди дуже потребують продуктів харчування та лікарських засобів . В населені пункти, які залишаються підконтрольними інколи вдається завезти деякі продукти харчування та медикаменти.  Хочеться подякувати всім за допомогу, всім тим, які нешкодуючи, навіть, власного життя, ризикують доставляючи продукти харчування та медикаменти населенню. Хочеться також сказати,  що ні про кого ми не забули, про кожен населений пункт пам’ятаємо і як тільки буде можливість, одразу будемо доставляти допомогу в кожне село громади.Там де ти пишеш, що ні про кого не забули. Наразі керівництво громади продовжує працювати на підконтрольній території українській владі.

На тимчасово захоплених територіях окупанти намагалися провести перепис населення, нібито складали реєстр потреб у гуманітарній допомозі на продукти харчування, медикаменти, при цьому записуючи персональні дані громадян.

- На днях псевдо влада  в с.Оскіл провели збори громадян в сільському будинку культури, повістка дня виплати пенсії (пообіцяли виплатити пенсіонерам по 10 000,00 рублів).

Ситуація в громаді стабільно напружена. 

Переконані, що зовсім скоро все це закінчиться. Віримо в перемогу і ЗСУ! 

Все буде Україна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь