A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оскільська громада
Харківська область, Ізюмський район

На початку 2023 року Оскільський ліцей Оскільської громади Ізюмського району Харківщини отримав подарунок від Об’єднання Українців в Польщі

Дата: 18.01.2023 15:21
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

Оскільська територіальна громада розташована на кордоні Харківської та Донецької областей. З 8 березня по 11 вересня перебувала під  російською окупацією. За цей період окупанти піддавали терору мешканців, грабували та знищували будинки селян, громадські будівлі. Не уникнув пограбування і Оскільський ліцей, в якому до початку війни навчалося більше 200 дітей.

Школу грабували постійно. Затишні класи, багаті на технічне обладнання, якому до війни могли позаздрити міські заклади освіти, спорожніли. Їдальня завмерла без, придбаних у 2021 році, нових і зручних меблів та техніки…

«Оскільська громада   об’єдналася  добровільно  у 2017 році і завжди брала активну участь у всіх програмах та проектах, які організовувала наша ГО  «Польсько-українська аграрна асоціація» за  ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування» - коментує голова  правління ГО «Центр розвитку місцевого самоврядування», засновниця ГО «Польсько -українська аграрна асоціація»  Діана Баринова.

 « У 2018 році голова громади Геннадій Загоруйко брав участь у Балтік Бізнес Форумі, який щорічно  проводить у м. Свіноуйсце (Польща) Польсько-Українська господарча Палата.  Поїздку тоді ми  організовували  за підтримки програми «Study tour to Poland», очолював яку пан Мирослав Скурка.

 У  2019 році освітяни   Оскільської громади брали участь у навчальному візиті до Малопольського воєводства Республіки Польщі, організованому нашою командою, під час якого познайомилися з досвідом польського самоврядування, системи освіти,  багато з чого почали втілювати у своїй громаді.  Але війна завадила.  Тому,  коли до мене зателефонував пан Мирослав Скурка, який зараз очолює Об’єднання Українців в Польщі, з пропозицією підтримати школи на деокупованих українських територіях,  я одразу згадала про Оскільську громаду, яка дуже потребувала даної допомоги - розповідає Діана Баринова.

Отже, перша гуманітарна допомога від Об’єднання Українців в Польщі,  у вигляді 17 одиниць комп’ютерної техніки (ноутбуки та ком’ютери)  вже надійшла до Оскільського ліцею.  

Доставив гуманітарний вантаж  заступник голови ГО  «Польсько-українська аграрна асоціація» Віктор Нестеренко.

«Ми щиро дякуємо за допомогу та підтримку Об’єднанню Українців в Польщі, особисто пану Мирославу Скурці, пану Мирославу Петрізі та пані Стефан’ї Лайкош» - коментує директор Оскільського ліцею Наталія Загоруйко. «Сьогодні наше завдання, як представників освіти громади,  - якнайшвидше відновити освітній процес для навчання наших дітей та продовжувати відновлення нашої території» -  прокоментувала  директорка.

          «Ми вдячні нашим польським друзям за їх підтримку», -  наголошує голова Оскільської  громади Геннадій Загоруйко. «Ми тут всі разом боремося за нашу Перемогу саме заради наших дітей!»

https://www.facebook.com/profile.php?id=100079981013016



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь