A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оскільська громада
Харківська область, Ізюмський район

За участю першої леді України Олени Зеленської відбулося засідання Ради безбар’єрності

Дата: 17.02.2023 08:36
Кількість переглядів: 82

15 лютого відбулося чергове засідання Ради безбар'єрності, під час якого було розглянуто проєкт Плану заходів на 2023–2024 роки, зокрема вісім пріоритетних проєктів, що їх реалізовуватимуть профільні міністерства.

У засіданні взяли участь перша леді України Олена Зеленська, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, міністри і представники профільних міністерств. Модерувала захід Радниця-уповноважена Президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна.

«472 проєкти у сфері безбар’єрності. Буде задіяно 20 міністерств. Усе це враховано в нашому плані створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Обговорювали їх детально на засіданні Ради безбар’єрності, де розставили пріоритети на найближчі два роки», – сказала Олена Зеленська.

На засіданні наголосили, що під час повномасштабної війни питання безбар’єрності стали ще більш важливими. Безбар’єрність — це не просто про комфортне життя, а іноді про життя взагалі, адже доступне бомбосховище рятує. Будь-яка людина може отримати поранення та стати маломобільною, тож потребуватиме ефективної реабілітації та налагоджених маршрутів пацієнта. Цифровізація послуг потрібна всім суспільним групам без винятків, адже дозволяє робити більше та швидше.

Тому навіть повномасштабне вторгнення російської федерації не завадило реалізації Плану заходів 2021-2022 з виконання Стратегії створення безбар’єрного простору в Україні.

Зокрема, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також розповів про виклики, які постали перед нашою країною, та адаптацію Плану заходів до актуальних умов.

«Ми розглянули стан реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні: підбили підсумки виконаного плану заходів, розглянули документ на наступні два роки, який буде ухвалено на засіданні уряду, та запропоновані міністерствами флагманські проєкти. Безбар’єрність стане наскрізним принципом державної політики. Її включать до всіх довгострокових рішень і програм на національному та місцевому рівнях», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у промові.

Зокрема, перша леді України Олена Зеленська привітала учасників заходу та акцентувала увагу на важливих інструментах, що були створені за її ініціативи «Альбом безбар’єрних рішень» та «Довідник безбар’єрності».

Окрім звіту за 2021-2022 роки, велика увага була приділена планам на наступний період: 2023-2024 роки.

Так, пріоритетними на цей час стануть чотири напрямки: безбар’єрний простір, безбар'єрні послуги, безбар’єрні товари та безбар’єрна інформація — все те, з чим люди стикаються щодня. Це допомагає для кожного запланованого заходу мати чітке розуміння, як він покращить життя людей.  
  
Побачити загальну картину реалізації Плану заходів допоможе запровадження електронного моніторингового  інструменту, який демонструватиме  прогрес у виконанні всіх запланованих заходів окремо по кожному напрямку.

Під час засідання Ради безбар’єрності профільні міністерства представили свої флагманські проєкти, які вони планують реалізувати протягом цього періоду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь