A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оскільська громада
Харківська область, Ізюмський район

Пожежі на полігонах твердих побутових відходів (сміттєзвалищах)

Дата: 03.04.2023 10:50
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Пожежі на полігонах твердих побутових відходів (сміттєзвалищах) належать до найбільш складних і тривалих, гасіння яких вимагає залучення значних ресурсів, зусиль, засобів і часу. Прогнозування та попередження пожеж на полігонах (сміттєзвалищах) вкрай ускладнено, оскільки важко визначити можливі осередки підвищення температур через різну питому теплоємність відходів. Доки вогонь або дим не вийшли на поверхню, виявити осередок загоряння візуально практично неможливо. 

Основною причиною виникнення пожеж залишається людська необачність і недбалість, нехтування правилами пожежної безпеки, необережне поводження з вогнем, порушення технологічного регламенту захоронення твердих побутових відходів. Полігони (сміттєзвалища) здатні до самозаймання. Спричиняє процес біохімічне розкладання відходів, яке супроводжується підвищенням температури до 40-70 °С.

Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 01.12.2010 № 435 затверджені “Правила експлуатації полігонів твердих побутових відходів”. Ці Правила поширюються на полігони (сміттєзвалища), що діють, та нові полігони, прийняті в експлуатацію відповідно до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 461.

Правила експлуатації полігонів твердих побутових відходів (сміттєзвалищ) є обов’язковими для суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, які здійснюють діяльність, пов’язану з експлуатацією та утриманням полігонів побутових відходів (сміттєзвалищ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь