A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оскільська громада
Харківська область, Ізюмський район

8 травня – в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. 9 травня – державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Дата: 08.05.2023 09:27
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

8 травня – в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. 9 травня – державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Як відомо, 7 травня 1945 року був підписаний Акт воєнної капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня о 23:01. З цієї нагоди цього дня в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування.

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років". Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Цей день встановлений задля вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих.

Шановні ветерани, дорогі – учасники антитерористичної операції та операції об'єднаних сил!

Доземний уклін і безмежна вдячність Вам! Бажаємо всім мирного неба над головою, злагоди та благополуччя Вам, Вашим рідним та близьким.

У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні. І хай незламний дух Перемоги надає нам сил і наснаги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь