A A A K K K
для людей із порушенням зору
Оскільська громада
Харківська область, Ізюмський район

Не спалюйте листя та рослині відходи! Не вбивайте навколишнє середовище, будьте екологічно розумними, обачними, застережливими, пильними та уважними! 

Дата: 03.09.2023 15:11
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

З настанням сезону збору врожаю, люди починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. Куди подіти опале листя, суху рослинність та гілля? Деяка частина містян вирішує це питання традиційним методом – спалюванням, не знаючи при цьому, до яких наслідків воно може призвести. А загрози чималі і пов’язані вони не лише з забрудненням ґрунтів чи загибеллю тварин і птахів, які гніздяться у траві, а перш за все мають шкідливий вплив на здоров’я і життя людей.

Дихати димом з дня на день мало кому приємно і кожен з нас має законне право на безпечне для життя і здоров’я навколишнє середовище. При спалюванні сміття особливо важко доводиться людям, що страждають на бронхіти, бронхіальну астму, риніти, тонзиліти чи інші захворювання дихальних шляхів. Спалюючи суху рослинність, крім забруднення стану атмосферного повітря та довкілля, мешканці погіршують як своє здоров’я, так і здоров’я сусідів й інших мешканців. Дим від горіння листя і сухої трави є надзвичайно шкідливим, адже під час даного процесу виділяються отруйні речовини занадто шкідливі для людського організму, такі як сполуки свинцю, ртуті та інші тяжкі метали. Проте в самому димі переважають також пил, окись азоту, угарний газ та низка інших канцерогенних сполук. Також спалювання рослинних решток призводить до збільшення попелиці в садах на весні. Це тому, що разом з листям і сухими бур’янами до вогню потрапляють корисні зимуючі комахи, що борються зі шкідниками. На місці спалювання вигорають у верхньому шарі ґрунту корисні мікроорганізми і згорають мінеральні добрива, які є так необхідні для хорошого майбутнього урожаю.

 

Спалювання відходів з городів, садів та іншого побутового сміття є прямим порушенням чинного законодавства за яке передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

 Вкотре закликаємо: дбати не лише про своє здоров’я, але й про здоров’я своїх дітей, батьків та всіх жителів Ізюмського району! Не спалюйте листя та рослині відходи! Не вбивайте навколишнє середовище, будьте екологічно розумними, обачними, застережливими, пильними та уважними! 

Давайте разом запобігати виникненню масових пожеж, в які можуть перерости найменші загорання сухої рослинності.

Ізюмське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь