#ЇжМеншеСолі!

Здогадайся, де більше солі? ![]()
Сіль — не лише приправа на твоєму столі, але й невидимий інгредієнт у багатьох продуктах, які ти їси щодня. ВООЗ рекомендує не більше чайної ложки солі (до 5 грамів) на добу, щоб зберегти здоров’я серця і судин, українці ж споживають удвічі більше![]()
https://www.who.int/tools/elena/interventions/sodium-cvd-adults?
А тепер уяви: ти з’їдаєш бутерброд — два шматчоки ковбаси, сир, скибка хліба або пачку чипсів під серіал чи бургер — і тут може бути уся твоя добова норма солі! Перевір себе — як думаєш, де саме більше солі: крем-сирі чи феті, вареній ковбасі чи салямі? Відповіді можуть виявитися несподіваними, але після них ти ретельно обиратимеш продукти та будеш уважніше читати етикетки на них.
Чим менше солі у продукті — тим краще!
Тому читай упаковку на продуктах, де вказана поживна цінність: обирай ті, де менше солі на 100 г!
Ще поради і корисна інформація про сіль у харчуванні тут
https://phc.org.ua/.../kharchuvannya/spozhivannya-soli
Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!



